Wat is de CouranD?

Dé tweewekelijkse nieuwsbrief voor nieuwsgierige mensen die - net als wij - de wereld van tech, business en media beter proberen te begrijpen. Met aandacht voor Nederland en Europa, en af en toe een uitstapje naar Japan, fotografie, of iets anders dat wij het delen waard vinden.

Wij cureren elke editie een aantal artikelen die we belichten aan de hand van vier onderwerpen. Een soort digitale versie van de ouderwetse (dorps) courant dus… leestijd: maximaal 5 minuten.

Wie is wij?

Ocky (links) en Barend (rechts)

Ocky: nieuwsgierige jongen uit Amsterdam. Overdag actief op het snijvlak tussen digitale productontwikkeling en media. ‘s Avonds bezig met deze nieuwsbrief, z’n Nintendo Switch en ‘het internet lezen’. Beetje erg Japan gek, hobbyfotograaf.

Barend: Delftenaar, ook wel dr. Klitsie. Gepromoveerd op innovatie, organisatie en design. Adviseur bij PA consulting. Wil altijd leren, of dat nou van mensen, boeken of (online) artikelen is. Vindt alles mooi, zolang hij maar mag BBQ’en. Maakt ook foto’s.

Waar schrijf ik me voor in?

Dat je elke twee weken op zondagochtend een nieuwsbrief krijgt in je mailbox... Je kan je met 1 klik ook weer uitschrijven.

Waar komt de inhoud vandaan?

We doen zelf geen veldwerk. Wij houden websites, kranten en (allerlei vormen van) blogs in de gaten en verzamelen wat daar op verschijnt. We hebben geen agenda, en varen gewoon op onze interesses. We delen alle linkjes naar de artikelen. Kom je een paywall tegen? Overweeg een abonnement aan te schaffen!

Klinkt top. Hoeveel gaat me deze service kosten?

Precies niks, nada, niente!

Subscribe to CouranD

Een tweewekelijkse nieuwsbrief voor nieuwsgierige mensen die - net als wij - de wereld van tech, business en media beter proberen te begrijpen. Met aandacht voor Nederland en Europa.

People

Ocky
general specialist // Head of Product @ NU.nl (DPG Media)