Wat is dit?

CouranD is dé tweewekelijkse Nederlandstalige nieuwsbrief voor nieuwsgierige mensen die - net als ik - de wereld van tech, business en media beter proberen te begrijpen. Met aandacht voor Nederland en Europa, en af en toe een uitstapje naar Japan, fotografie, of iets anders wat ik het delen waard vind.

Elke dag lees en zie ik van alles. Op het internet, in kranten, in nieuwsbrieven, op Twitter (ik bedoel X). Met name technologie, media en (internet)cultuur vind ik interessant, maar ik kan me soms ook verliezen in andere exotische onderwerpen. Ik pretendeer geen expert te zijn, maar ik leer wel veel. En soms heb ik daar een mening over. Met deze nieuwsbrief hoop ik je te helpen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, en deze soms ook met een kritische blik te beschouwen.

In een behapbare vorm, met een (enigszins) voorspelbaar format, zodat je weet wat je kunt verwachten. Elke editie behandel ik één a twee onderwerpen waar ik dieper op inga, en geef ik een lijstje met andere, (semi-)willekeurige artikelen, podcasts, filmpjes, en wat er nog meer op het internet te vinden is. En in elke editie zit een verrassing. Tips zijn uiteraard welkom!

Eind 2020 overtuigde Barend mij om samen met hem deze nieuwsbrief te starten. Samen hebben we in twee jaar ongeveer zestig edities uitgestuurd, en daarmee een mooi publiek opgebouwd. In 2023 besloot Barend zijn tijd aan andere zaken te willen besteden, en sindsdien run ik de CouranD in mijn eentje.

Wie ben ik?

Ik ben Ocky Wiemeijer, een nieuwsgierige jongen uit Amsterdam. Overdag actief op het snijvlak tussen digitale productontwikkeling, media en journalistiek. ‘s Avonds bezig met deze nieuwsbrief, m’n Nintendo Switch en ‘het internet lezen’. Beetje erg Japan gek, hobbyfotograaf.

Waar schrijf ik me voor in?

Dat je elke twee weken op zondag(ochtend) een nieuwsbrief krijgt in je mailbox... Je kan je met één klik ook weer uitschrijven.

Waar komt de inhoud vandaan?

Ik houd websites, kranten en (allerlei vormen van) blogs in de gaten en verzamel wat daar op verschijnt. Ik heb geen agenda, en vaar gewoon op mijn interesses. Ik deel alle linkjes naar de artikelen. Kom je een paywall tegen op één van de sites waar ik naar verwijs? Overweeg een abonnement aan te schaffen!

Klinkt top. Hoeveel gaat me deze service kosten?

Heu’maal niks!

Subscribe to CouranD

Een tweewekelijkse nieuwsbrief voor nieuwsgierige mensen die - net als ik - de wereld van tech, business en media beter proberen te begrijpen. Met aandacht voor Nederland en Europa, en af en toe een uitstapje naar iets anders.

People

general specialist // Head of Product @ NU.nl (DPG Media)